RCA Ieftin: Online sau Offline?

Este pregătită industria asigurărilor obligatorii auto pentru trecerea la comerțul online? Ce obstacole trebuie să depășească online-ul pentru a deveni alegerea șoferilor români?

România trece printr-o perioadă fastă a comerțului online. Deși piața ecommerce din România este semnificativ mai mică decât în celelalte state ale Uniunii Europene, aceasta a cunoscut o creștere semnificantă în ultimul an, ajungând la valoarea de 1.8 miliarde de euro în 2016, cu 30% mai mare decât în 2015. 11.2 milioane de români accesează zilnic internetul, ceea ce oferă polițelor RCA un potențial imens de a fi cumpărate majoritar prin intermediul site-urilor.

Problemele cu care șoferii se confruntă în prezent
Dincolo de modificările anunțate în ritm constant de către reprezentanții ASF, schimbarea poliței RCA poate fi încă o bătaie de cap pentru cei foarte ocupați. De la documentarea ofertelor fiecărui asigurator, până la consultarea site-urilor în privința calităților serviciilor oferite, înlocuirea poliței RCA consumă deseori mai mult timp decât este necesar. Consultarea temeinică a tuturor ofertelor implică și apelarea la brokeri și agenții de brokeraj, ceea ce poate prelungi perioada de înlocuire a poliței.

RCA ieftin online ca soluție de facto
Încrederea în magazinele online este în creștere, tot mai mulți români alegând să achiziționeze produse din confortul propriei case. Asigurările RCA online nu ar trebui să facă diferență, mai ales dacă încheierea unei polițe este ușor de realizat.

eMAG vine în sprijinul șoferilor care doresc să încheie rapid un RCA ieftin online, printr-o pagină special creată. Aceasta include un formular cu toate datele solicitate de către asiguratori, posibilitatea alegerii datei la care polița intră în vigoare, precum și un sistem de aducere aminte înainte de expirare a asigurării.

Trimiterea datelor solicitate va duce la generarea unei liste de oferte din partea celor mai importante companii de asigurare din România. Mai departe, utilizatorii pot selecta modalitatea de plată, iar în cazul achitării sumei prin card sau în rate, polița obligatorie va fi trimisă imediat pe adresa de e-mail a acestora. Șoferii care preferă să achite în sistem ramburs vor primi asigurarea gratuit la adresa specificată, prin curier.

Tot procesul de încheiere a poliței de asigurare este complet transparent, eMAG punând la dispoziția clienților care cauta RCA ieftin valoarea comisioanelor încasate pentru fiecare companie de asigurări parteneră.

Încheierea unei polițe RCA rămâne o prioritate pentru fiecare șofer român, amenzile pentru circularea fără o asigurare valabilă pornind de la 1000 de lei. Iar atunci când un RCA ieftin poate fi încheiat în doi timpi și trei mișcări, riscul de a circula fără nu este justificat sub nicio formă.