Astazi, echipa de elevi Autovortex 5843 Romania s-a intors de la campionatul de Robotica FTC Asia -Pacific cu rezultate excelente. Elevii romani au obtinut cel mai mare punctaj in calificari dintre toate echipele participante. Evenimentul s-a desfasurat in perioada 14-16 Iulie 2017, la Universitatea Macquarie University, Sydney, Australia unde au participat cele mai bune echipe de la campionatul Mondial din SUA, din luna aprilie 2017.

Elevii romani au participat la competitie cu robotul Autovortex, castigator al primei editii a BRD FTC Romania power by Vodafone desfasurat anul acest in Bucuresti si castigator al locului 3 la Campionatul Mondial de Robotica FTC, SUA, desfasurat in St. Louis USA. Echipa a ocupat primul loc dupa calificari la un puntaj cu mult superior fata de locul 2 si a format alianta in semifinala competitiei.

Membrii echipei Autovortex care au participat la competitia First Tech Challenge Asia-Pacific din Australia sunt: Andrei Mihai Ducu, Slavu Ioan, Nichita Alexandru, Dumitrescu Toma Ioan, Dumitrescu Rares. Echipa a fost insotita de 2 mentori: prof. Ionut Panea si prof. Lavinia Dumitrescu CN Tudor Vianu.

Despre echipa de robotica Autovortex

Echipa AutoVortex a luat fiinţă în anul 2011 în oraşul Voluntari si reprezenta România cu cinste la concursurile internaţionale de robotică. In ultimii 3 ani echipa Autovortex a castigat numeroase premii la competitiile de Robotica din intreaga lume in: Rusia, Germania, Olanda, Cehia, Coreea de sud, Canada, Israel si este singura echipa care a participat de 4 ori consecutiv la Campionatul mondial de Robotica FTC SUA.

Clubul de robotică AutoVortex încurajeaza cât mai mulţi tineri să isi dezvolte pasiunile in robotica, informatica, design, programare, marketing si ii invita sa faca parte dintr-o echipa de succes cu o noua perspectiva de afirmare.

Mai multe detalii: autovortex.ro

Despre competitia de robotica First Tech Challenge

First Tech Challenge, una dintre cele mai importante competitii de robotica din lume. Elevii intre 14 si 18 ani sunt provocati sa construiasca roboti dupa o anumita tema, stabilita in fiecare an de organizatorii competitiei. Aici, liceenii pot primi ajutorul mentorilor si antrenorilor si pot invata despre robotica, matematica, informatica, design, programare si lucrul in echipa. Mai multe informatii gasiti pe site-ul competitiei: First Tech Challenge