
Supa de linte roșie cu arpacaș este o rețetă economică și foate gustoasă. De asemenea, este și foarte sățioasă, astfel încât prinde bine în perioada de post.
Ce îți trebuie:
- 2 cepe mari
- 1 fir de ceapă verde
- 1 ceașcă de arpacaș
- 1-2 legaturi de patrunjel
- niște sare
- jumătate de linguriță boia de ardei dulce (încă jumătate iute, dacă vrei supa picantă)
- 1 praf de piper
- 2 cești de linte roșie
- 1 ceașcă de suc de roșii, sau 2-3 roșii medii, bine coapte
- un praf de oregano uscat, sau 1 frunzuliță tocată mărunt
- ulei de floarea soarelui sau de măsline, cât e nevoie
Cum se face:
Taie ceapa în rondele și rumenește-o în ulei. Dacă vrei un gust mai… mediteranean, folosește ulei de măsline. Atenție, uleiul de măsline virgin își schimbă gustul la fiert, e mai bun uleiul din turte de măsline, care are un gust mai stabil. Stinge ceapa cu niște apă și sosul de rosii sau, în loc de sos de roșii, cu 2-3 roșii mijlocii tăiate mărunt. Mai adaugă apă, cât să ajungă ca să fierbi lintea și arpacașul. Amestecă. Adaugă lintea roșie și las-o să fiarbă 20 de minute. Apoi, adaugă arpacașul, și mai lasă la totul la fiert încă 20 de minute. Stinge focul. Adaugă boiaua, amestecă. Adaugă pătrunjel, dar nu amesteca, acoperă, să prindă aromă. Lasă să stea puțin. Înainte de a servi, presară puțin oregano, presară ceapa verde tăiată mărunt, adaugă un strop de lămâie și un strop de ulei. Gata. Poftă bună.
VIAȚĂ BUNĂ
Supă de linte roșie cu arpacaș, ca la mânăstire, sau pe-aproape…