
Tarta de vara se incepe cu aluatul fraged care trebuie sa stea la rece 30 de minute asa ca, se amesteca repede fara mult framantat:
Cantitati
125 grame margarina
1 ou, un praf sare
250-300 grame faina plus 1 lingurita plina praf de copt
4 linguri apa rece
Se formeaza o bila de aluat care se infasoara in folie alimentara si se da la frigider o
jumatate de ora.
In acest timp ne ocupam de umplutura, foarte simplu:
250 grame branza de vaci sau telemea nesarata (sau un amestec…)
1 ou, 3 linguri smantana
2 cartofi fierti si striviti cu furculita
1 legatura marar sau putin oregano
1 dovlecel mic ras, presarat cu putina sare apoi stors bine
Aluatul se intinde rotund, se aseaza intr-o forma tapetata cu 2-3 cm rasfranti in sus pe
peretii tavii, se toarna umplutura bine omogenizata peste care se pun:
2 cartofi fierti taiati rondele
2 rosii taiate rondele si trase la tigaie cu putin ulei si ierburi aromate (cimbru,
rozmarin), nu multe, cate un varf de lingurita sau, dupa propriul gust ierburile care ne plac.
Presaram totul cu:
2 linguri parmezan ras fin
Tarta trece apoi la cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute la 180 de grade sau pana
cand aluatul care se vede pe marginile tartei e rumenit frumos.
Acompaniata de o salata verde simpla…gata o masa delicioasa!
Click aici pentru mai multe detalii despre Ispravile Angelei