Va invitam la ultimul eveniment imobiliar al anului pentru a face impreuna bilantul pietei imobiliare din ultimele 12 luni. Un an cu suisuri si coborasuri, dar care a adus vanzari in crestere pentru majoritatea dezvoltatorilor, si, nu in ultimul rand marirea preturilor la anumite tipuri de locuinte.

Targul Imobiliar PROJECT EXPO se va desfasura in perioada 21-23 noiembrie in Piata George Enescu, pe Calea Victoriei. Intrarea este libera, iar programul pentru vizitatori este cuprins intre orele 10,00 si 19,00 vineri si sambata, iar duminica intre 10,00 si 16,00.

La eveniment vor participa peste 40 de expozanti care vor avea oferte speciale la cateva zeci de mii de locuinte, de la garsoniere si apartamente situate in blocuri vechi, pana la vile nou-noute amplasate in zone centrale. Deja si-au anuntat prezenta cateva agentii imobiliare, dar si dezvoltatori si constructori de ansambluri rezidentiale, precum si banci sau brokeri de credite.

Surpriza acestei editii sunt casutele mobile pe care oricine le poate transforma fara nicio bataie de cap atat in casa de vacanta, cat si intr-un camin permanent. Gama variata de dimensiuni permite acest lucru, ele avand de la 2.50 x 6.25 metri pana la 4.74 x 10.60 metri cu unu si doua niveluri. Casutele mai mici si cu un nivel se pot transporta montate pe un trailer, iar casutele mai mari se monteaza direct la beneficiar. Deoarece aceste casute sunt montate pe roti nu este necesara autorizatia de constructie. Casutele sunt construite din panouri , executate din material fibro lemnos, plastic, tabla, materiale izolante, etc. Bineinteles ca ele pot fi racordate la toate utilitatile. Instalatia sanitara (apa) se poate cupla la un robinet, iar pentru electricitate este suficienta o sursa de curent cu impamantare si cablu flexibil sau un generator electric de 220 V /20 Ah. Casutele pot fi livrate mobilate sau nemobilate, iar preturile pleaca de la 20.000 euro.

Aceasta casuta poate fi cumparata chiar si prin credit bancar, lucru pe care il pot demonstra reprezentantii Banca Romaneasca, institutie financiara care este prezenta la Targul Imobiliar PROJECT EXPO. Si daca vorbim de credite si banci sa nu uitam ca aceasta este ultima sansa pentru cumparatorii de locuinte de a apela la un programul Prima Casa in acest an, odata cu suplimentarea fondurilor cu inca aproape 89 milioane euro. Potrivit calculelor Fondurilor National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, pana la sfarsitul acestui an, inca 5.000 potentiali beneficiari pot accesa credite garantate de stat. In anul 2014, aproximativ 20.500 romani si-au cumparat o locuinta cu ajutorul programului guvernamental, iar de la inceputul programului Prima Casa (in anul 2009) si pana in prezent, au fost acordate 126.200 credite.

Ce a insemnat Prima Casa pentru dezvoltatorii de locuinte si cum a evoluat programul guvernamental de la lansare pana in prezent? Care este raportul dintre Prima Casa si preturile locuintelor? De ce preturile locuintelor au crescut cu pana la 20%? (In urma cu un an cea mai ieftina garsoniera dintr-un ansamblu rezidential nou construit costa 16.500 euro, iar in prezent o proprietate similara are un pret de 19.000 euro). De ce in anul 2014 unii dezvoltatori aproape si-au dublat vanzarile? Sunt intrebari la care va invitam sa aflati raspunsurile in cadrul Targului Imobiliar PROJECT EXPO.

Si, nu in ultimul rand va invitam sa aflati cu ce oferte vin expozantii care sarbatoresc si ei, la fel ca majoritatea companiilor din Romania, celebrul Black Friday.